Angst voor honden.

Er zijn kinderen en volwassenen welke angst voor honden hebben.

In het geval van kinderen, welke angstig zijn voor honden, zie je vaak dat ouders uit onwetendheid, het kind in situaties brengen, waardoor de angst voor honden alleen maar toeneemt.

Ik heb kinderen begeleid, die zo bang waren voor honden, dat er zeer gevaarlijke situaties ontstonden. Omdat deze kinderen, op straat, de honden gaan ontwijken . Door dit ontwijkgedrag, kwam een kind bijna onder een vrachtwagen. Dit is maar een van de voorbeelden van een situatie welke kan ontstaan, omdat een kind in blinde paniek kan raken als hij/zij, een hond tegen komt.

Gelukkig is er wat, aan deze angst voor honden, te doen.

Ik begeleid het betreffende de kind, maar tevens ook alle andere kinderen van dat gezin, op een zodanige manier dat ik :

  • het kind zijn/haar vertrouwen win en d.m.v. de handpop “rufus”, foto’s, video’s en dvd’s, het kind zijn kennis te vergroot en hem/haar te interesseren voor het wezen “hond” in het algemeen.
  • het kind, met behulp van ouders, de "macht" over de “angstige situaties” terug geef.
  • het kind een hond laten observeren vanuit een veilige situatie, Bijv: van achter een raam.
  • het kind leren wat te doen als een hond, naar het kind, toekomt, in later stadium ook oefenen met mijn eigen hond “Funky”.
  • met het kind samen met mijn hond Funky wandelen, in de voor het kind bekende, maar vaak moeilijke omgeving
  • ouders instrueren, hoe om te gaan met en het voorkomen, van de angstige situaties.

In het geval van volwassenen die angstig zijn voor honden, is het principe van leren omgaan met de angst op dezelfde stappen gebaseerd, alleen dan wel op het niveau van de volwassen cliënt. Ook kunnen in dit proces, de eventuele partner en thuis wonende kinderen, betrokken worden in de begeleiding.

De begeleiding vind meestal plaats in de thuis situatie. Dit om ervoor te zorgen dat het kind en de volwassene zich veilig voelen in hun eigen omgeving en vanuit die veiligheid kan er gewerkt worden, aan het verminderen van het angst-gevoel en het beheersen van de reacties welke ontstaan vanuit die angst.Funky helpt dit meisje, om beter met haar angst om te gaan en laat haar rustig aaien. Voor dat de begeleiding begon, durfde dit meisje niet in de buurt van een hond te komen.

 

Onderstaand foto's van kinderen, welke ik heb kunnen helpen, om hun angst voor honden te overwinnen.

fam.clas
Kind-hond begeleiding angst voor honden. Een kind was bang voor honden en beinvloede de rest van de kinderen. Door middel van een gedegen begeleiding samen met "Funky" zijn de kinderen niet meer bang.
Op deze foto, als afsluiting samen met een van mijn andere honden, de Schotse Collie "Lion". Ze zijn nu in het bezit van hun eigen Golden Retriever.


fam. beum
Mijn hond Funky is een grote hulp bij het leren van angstige kinderen om met honden om te gaan.


fam. zeven

De hond van opa, had deze kinderen angstig gemaakt en hierdoor raakten ze in paniek bij het zien van een willekeurige hond. Samen met "Funky" en "Coco" hebben we de kinderen van hun angst afgeholpen.


fam spong

Deze kinderen hebben samen met mijn honden "Funky" en "Coco" zoveel geleerd, dat deze familie een eigen hond heeft aangeschaft.