Hart voor honden.

Klik op een van de onderstaande links voor meer info. over:
Bij gebruik van Google Chrome e.d. "scroll" naar beneden.

Hart voor honden

Aan dit stuk van de site wordt nog gewerkt.

Klik hier om terug te gaan naar boven

Oké! Honden fokkers

Dit onderdeel is bedoelt om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een goede fokker.

  • Een fokker, welke "hart" voor zijn honden heeft.
  • Een fokker, die op een deskundige manier met zijn honden omgaat.
  • Een fokker, die de puppy's optimaal verzorgt en op een goede manier bezig is met socialisatie van de pups.
  • Een fokker, waarvoor gezondheid en karakter ontzettend belangrijk zijn.

Omdat ik al geruime tijd in de hondenwereld ervaring op heb gedaan, weet ik van meerdere fokkers, dat zij ontzettend hun best doen om een puppy onder de beste omstandigheden op te laten groeien. Dat zij zorg dragen, dat de ouder dieren alle gezondheidstesten hebben ondergaan, zodat ze de pup, een zo groot mogelijke kans geven om op te groeien tot een gezonde, vrolijke hond.

Maar ook komen er regelmatig, diverse nieuwe puppy's van diverse fokkers, naar de puppy cursus. Ik kan dan, d.m.v. observatie van het gedrag redelijk goed inschatten of een bepaalde pup, wel of niet goed gesocialiseerd is. Ook hoor ik de verhalen van de nieuwe puppy eigenaren. Deze 2 invalshoeken gebruik ik om te bepalen of een fokker, goed genoeg zijn best doet, om een goed gesocialiseerde en gezonde pup, af te leveren aan de nieuwe eigenaar. Als ik daar positief over ben, dan zet ik ook deze fokker op mijn "oké! Hondenfokkers" lijst.

Het aanbevelen van deze hondenfokkers, is een hulp-middel, om jullie, als toekomstige puppy eigenaren, op weg te helpen in het "oerwoud" van goede en slechte fokkers en slechte hondenhandelaren.

Je zult als toekomstig puppie eigenaar, ook evengoed zelf oplettend moeten zijn. Want ook een goede hondenfokker, kan door veranderende omstandigheden, verkeerde dingen doen, waardoor de pup niet zo optimaal wordt verzorgt en/of gesocialiseerd als eigenlijk zou moeten. Lees hiervoor, mijn eigen ervaring in het gedeelte "mijn hondse geschiedenis" , het onderdeel van Naica, een van mijn Riesenschnauzers.

Ik wens jullie heel veel succes met jullie zoektocht naar de voor jullie ideale pup. Mochten jullie behoefte hebben aan meer begeleiding, je kunt altijd contact opnemen met hondenschool "Hondsvertrouwen".

RASSEN STAAN OP ALFABETISCHE VOLGORDE.

Golden Retiever Kennels:

peatfarm

"De Peatfarm"

Els en Jack van der Wielen. Sevenum. www.depeatfarm.nl

 

Klik hier om terug te gaan naar boven