Probleemgedrag bij honden.

Klik hier om door te gaan naar het GASTENBOEK voor reacties van tevreden klanten.


Probleem gedrag bij honden kan diverse oorzaken hebben.

Vaak is angst, bij probleem gedrag, het basis gevoel van de hond. Iedere hond heeft zijn eigen "taktiek" om met dit basis gevoel om te gaan.


Diashow met foto's van honden welke gedragsproblemen hadden ontwikkeld. Deze honden zijn via prive-begeleiding en daarna volgen van een aantal lessen in een groepscursus, zo gerehabiliteerd dat de honden nu vertrouwensvol met hun eigenaren samenwerken en weer goed kunnen functioneren in onze drukke samenleving.

Voor het zien van FILMPJES over de honden hun probleemgedrag klik hier
De honden in de filmpjes met gedragsproblemen zijn in de diashow terug te zien, als gerehabiliteerde honden, welke goed met hun baasjes samen functioneren in onze drukke maatschappij.

  • Er zijn honden welke zich bij dit angst gevoel ook daadwerkelijk angstig gedragen,
  • ............................................ ANGSTIGE GOLDEN RETRIEVER ..................................
    door bijvoorbeeld een schrikreactie te vertonen en situaties proberen te vermijden. Dit laten ze zien door weg te draaien, weg te lopen, zich ergens achter of onder te verstoppen. Dwing je deze honden op een voor hun onjuiste manier, dan zouden ze "angst-agressie" kunnen vertonen.
  • Er zijn honden welke zich bij dit angst gevoel, heel druk gedragen, dit is hun "taktiek" om de situatie de baas te blijven. Bijvoorbeeld druk spring gedrag tegen vreemde mensen, is een vorm om angst, welke wordt omgezet tot grote opwinding, te uiten. Dwing je deze honden op een voor hun onjuiste manier om toch deze confrontatie op een andere manier aan te gaan, kan er zich na verloop van tijd, ook "angst-agressie" manifesteren.
  • Er zijn honden welke zich bij dit angst gevoel, heel "dominant" gaan gedragen, deze honden zullen heel duidelijk aanwezig zijn, door bijvoorbeeld tegen vreemde personen aan te stoten, te grommen en in een wat gevorderd stadium een uitval te doen. Deze zogenaamde "dominante" reactie is in feite een taktiek welke veel breedschedelige honden (Brachicephaal) toepassen zoals Dogachtige en Rottweilers.


 

Ook het sloopgedrag van sommige honden en gedragingen zoals op hun eigen poten bijten, zijn reacties van de hond op het angst gevoel.

 

Via een simpele maar efficiënte test, kan ik kijken wat het basis gedrag van de hond is. Van de uitslag van de test ga ik kijken welke stappen er ondernomen moeten worden om het gedrag zo te begeleiden, dat het weer leefbaar is voor de hond en zijn omgeving.

Dit gebeurt door middel van prive-begeleiding.
Deze prive-begeleiding kan plaats vinden op mijn trainingsterrein, maar zal ook in sommige situaties plaats vinden in de eigen thuis situatie. Dit is afhankelijk van het probleem gedrag.

Kosten voor privé-begeleiding in een pakket van 5 uur bestaande uit 1 intake van 1 tot anderhalf uur en 4 privé-lessen van 1 uur a uur tarief van euro 35,-. Totaal van dit pakket euro 175,-.
Kosten voor losse uren privé-begeleiding euro 45,- per uur. Heeft U cursus bij "Hondsvertrouwen" dan kosten de losse uren prive-lessen euro 40,-.

Klik hier om terug te gaan naar boven