Trainingslocaties.

De 1e kennismaking vindt plaats op het trainingsterrein aan de Medegebroekweg.
Dit terrein is gelegen aan de zijkant van restaurant de "Turfhoeve" welke zich bevind aan de Middenpeelweg 1 te Sevenum.

Komende vanuit richting:
Maasbree, gemeente Peel en Maas, Helden, Panningen, Kessel, Roggel, Heythuysen, Neer over de N277 de Middenpeelweg.
U rijdt onder het viaduct van de autosnelweg de A67 door en dan rijdt U naar de 1st volgende rotonde. U slaat op de rotonde linksaf richting Camping de Schatberg.
Direct daarna slaat U weer linksaf en U rijd achter het tankstation op een ventweg. Daarna direct rechtsaf slaan de Medegebroekweg in. Rij restaurant de Turfhoeve voorbij en gelijk naast de Turfhoeve, bevind zich mijn trainingsterrein.

Komende vanuit richting:
Horst aan de Maas, Horst, Sevenum, Griendtsveen, Venray, Leunen, Wanssum, Tienray, Kronenberg over de N277 de Middenpeelweg. U rijdt naar de rotonde welke naar de Camping de Schatberg leid. U slaat op de rotonde rechtsaf richting Camping de Schatberg.
Direct daarna slaat U linksaf en U rijd achter het tankstation op een ventweg. Daarna direct rechtsaf slaan de Medegebroekweg in.
Rij restaurant de Turfhoeve voorbij en gelijk naast de Turfhoeve, bevind zich mijn trainingsterrein.

Bij voldoende aanmeldingen, kan er ook bij u, in uw omgeving een cursus worden opgestart. Vraag expleciet voor meer informatie over dit onderwerp.

De groeplessen vinden plaats op diverse locaties.

Dit is een bewuste keuze, om bazen en honden zo te laten groeien, dat ze onder allerlei omstandigheden, in de praktijk, samen overal altijd prettig en sociaal kunnen functioneren. Zoals hieronder op het filmpje is te zien.

 

....................................VEILIG OVERSTEKEN GEVORDERDEN..................................

De puppie groepen krijgen les in het bos. Ze kunnen vanuit deze rustige omgeving positieve ervaringen opdoen met dieren in de dierenweide, trimmers, mountain bikers, paarden zowel bereden als lopend voor de kar. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van de locatie "Heldense Bossen"

...........................................PUPPIE LES IN HET BOS....................................

De opvoedcursus Gehoorzame Sociale Huishond jonge honden en beginners vind plaats op een industrieterrein. Op een tijdstip dat er toch nog wel activiteiten zijn, maar niet massaal. Zodat de honden de tijd krijgen om aan deze dingen, zoals vrachtwagens, auto's, fietsers, wandelaars met honden, trimmers, kunnen wennen en toch alle praktijk oefeningen, welke noodzakelijk zijn voor het goed functioneren in onze drukke continu veranderende samenleving, kunnen uitvoeren. Naar mate de groep in hun "kunnen" groeit, gaan we ook naar een uitdagender locatie toe. Op dit moment krijgt deze groep les op het industrie terrein aan de J.F. Kennedylaan in Panningen.

De opvoedcursus Gehoorzame Sociale Huishond gevorderde A - B - C. Deze vindt plaats op diverse locaties rond en in het dorp. Naarmate de groep vorderd, worden de locaties steeds uitdagender. Voor de echte doorzetters in de hoogste groep, gaan we zelfs naar Venlo, om ook in deze zeer moelijke, snel veranderende, drukke omgeving te leren op een stabiele manier te functioneren. Op dit moment krijgen deze groepen les in en rondom het centrum van Panningen.

...............TERRAS OEFENING VOOR DE GEVORDERDE HONDEN...................

 

 

 

 

 

 

 


De cursus Behendigheid vindt plaats op het trainingsterrein.

De cursus Speuren vindt in het begin plaats in de omgeving van het trainingsterrein, naarmate de honden het speuren beter onder de knie krijgen, gaan we ook met de groep, andere locaties bezoeken.

Honden met gedragsproblemen, zullen in het begin geholpen worden op en in de omgeving van het trainingsterrein. Daarna zal er speciaal, aan de hulpvraag aangepaste omgevingen, worden op gezocht. Dit zou o.a. de eigen thuisomgeving kunnen zijn.

.

TRAININGSTERREIN gelegen aan de Medegebroekweg, achter restaurant "de Turfhoeve", Middenpeelweg 1 te Sevenum.......................................................................................

De faciliteiten van het trainingsterrein bestaan uit:

  • Een trainingsterrein, wat geheel omrasterd is. Het trainingsterrein kan, tijdens donkere avonden, verlicht worden.
  • Diverse omliggende terreinen, waar tijdens de trainingen, gebruik van gemaakt mag worden.
  • Door het bezoek van grote groepen mensen aan het restaurant, is het een zeer levendige omgeving, wat tijdens de trainingen voor een extra uitdaging zorgt.
Klik hier om terug te gaan