Gedragsproblemen


Probleem gedrag bij honden.

 

Klik  hier  voor reacties van tevreden klanten in het GASTENBOEK. 

Klik  hier. Voor het zien van diverse FILMPJES over de honden hun probleemgedrag.

Probleem gedrag bij honden kan diverse oorzaken hebben.

Vaak is angst, bij probleem gedrag,het basis gevoel van de hond. Iedere hond heeft zijn eigen "tactiek" om met dit basis gevoel om te gaan.

De honden in de filmpjes met gedragsproblemen, zijn door middel van privé-begeleiding en daarna het volgen van een aantal groepslessen in een groepscursus, als gerehabiliteerde honden, welke goed met hun baasjes functioneren, terug te zien in onderstaande diashow.

ANGSTIGE GOLDEN RETRIEVER.

Er zijn honden welke zich bij angst-gevoelens ook daadwerkelijk angstig gedragen,
door bijvoorbeeld een schrikreactie te vertonen en situaties proberen te vermijden. Dit laten ze zien door weg te draaien, weg te lopen, zich ergens achter of onder te verstoppen. Dwing je deze honden op een voor hun onjuiste manier, dan zouden ze "angst-agressie" kunnen vertonen.

 

 

DUITSE HERDER met ANGSTIG AGRESSIEF GEDRAG

 

 

Er zijn honden welke zich bij dit angst gevoel, heel druk gedragen, dit is hun "tactiek" om de situatie de baas te blijven. Bijvoorbeeld druk spring gedrag tegen vreemde mensen, is een vorm om angst, welke wordt omgezet tot grote opwinding, te uiten. Dwing je deze honden op een voor hun onjuiste manier om toch deze confrontatie op een andere manier aan te gaan, kan er zich na verloop van tijd, ook "angst-agressie" manifesteren.

 

Deze zwarte kruising New Foundlander, gedraagt zich "Dominant" (=taktiek) Het basis gevoel van deze zwarte hond is een "Angstig" gevoel.

Er zijn honden welke zich bij dit angst gevoel, heel "dominant" gaan gedragen, deze honden zullen heel duidelijk aanwezig zijn, door bijvoorbeeld tegen vreemde personen aan te stoten, te grommen en in een wat gevorderd stadium een uitval te doen. Deze zogenaamde "dominante" reactie is in feite een tactiek, welke veel breedschedelige honden (Brachicephaal) toepassen op momenten dat ze het zelf spannend vinden. Dus bij Breedschedelige honden (Brachicephaal) zoals Dogachtige, Rottweilers enzv.

 

 

Ook het sloopgedrag van sommige honden en gedragingen zoals op hun eigen poten bijten, zijn reacties van de hond op het angst gevoel.

 

 

Via een simpele maar efficiënte test, kan ik kijken wat het basis gedrag van de hond is. Van de uitslag van de test ga ik kijken welke stappen er ondernomen moeten worden om het gedrag zo te begeleiden, dat het weer leefbaar is voor de hond en zijn omgeving.

Dit gebeurt door middel van privé-begeleiding.
Deze prive-begeleiding kan plaats vinden op mijn trainingsterrein, maar zal ook in sommige situaties plaats vinden in de eigen thuis situatie. Dit is afhankelijk van het probleem gedrag.

Kosten voor privé-begeleiding:

  • in een pakket van 5 uur, bestaande uit 1 intake van 1 tot anderhalf uur en 4 privé-lessen van 1 uur is het tarief euro 37.- per uur. Totaal kosten van dit pakket euro 185.-
  • losse uren privé-begeleiding euro 45.-
  • voor cursisten van "Hondsvertrouwen" zijn de kosten voor losse uren privé-begeleiding euro 40.-